Ets a: Portada > El Poble > Presentació


poblacio


Presentació

El nostre és un poble petit en extensió, però de privilegiat emplaçament. Té una extensió de 5'3 Kilòmetres quadrats, la majoria ben costaruts. La major altura és el Salvià de Lluardó, de 473 metres. El nucli de població -situat a l´entrada del terme i als peus del turó que corona l´ermita de Santa Anna - es troba tan sols a 227 m d´altitud. El punt més baix s´alça a només 160 m. El punt més conegut per la gent del poble, és el Puig de l´Âliga (302 m), també anomenat "muntanya del Pal" o -familiarment- Puget ( Putxet ). El seu nucli de població està constituït, també per les següents urbanitzacions: Castellmoster, El Pinar IV Fase, Flor del Camp, Les Erboceres, Partida de les Serres, els Pugets i les Planes del Puig. De fet, quasi podríem dir que, malgrat el gran augment de població en els últims anys -degut a una forta immigració de gent de Reus - Castellvell del Camp no deixa de ser, en bona part, una zona residencial.

El municipi està flanquejat d'una part pel Barranc del Roquís, però no té gairebé aigua i que s'ha canalitzat en part en el seu pas pel nucli urbà i per l'altra pel barranc de les Roquetes, canalitzat també des de fa pocs anys.

El barranc de la Vidaleta limita el poble per l'est. Les poblacions veïnes són ben properes: Reus a 2km, Almoster a 1,5 i l'Aleixar a 5km (en línia recta i per camins). Aquesta proximitat a la capital del Baix Camp ha estat i és l'oportunitat i l'obstacle més evident pel nostre poble, que lluita per mantenir un perfil propi davant d'aquesta ciutat de més de cent mil habitants.

Tot i que antigament Castellvell del Camp era un poble eminentment agrícola, dedicat al conreu de l'avellana i l'oli, actualment s'ha convertit en una zona predominantment residencial. La proximitat a Reus  i les meravelloses vistes sobre el Camp de Tarragona, han cridat a molts i moltes reusenques a fixar la seva residència a les urbanitzaciuons construïdes als turons que envolten el municipi. Durant el darrers anys, ha sofert un fort augment de població, la qualcosa també ha comportat una creació i millora de  serveis públics.

Tot i això, el nucli urbà antic conserva l'encant dels petits pobles. Arropit als peus del turó de Santa Anna, el Castellvell més tradicional desvetlla els seus petits encants en la pujada a Santa Anna, la Font nova, l'esglèsia de Sant Vicenç màrtir o en les arcades antigües de Cal Tramuntà.

L'activitat agrícola encara es manté, sobretot gràcies a la producció de l'oli (denominació d'origen Siurana) i la molt bona tasca que desenvolupa la Cooperativa Agrícola de Castellvell i la seva Caixa Agrària.

L'activitat industrial és poca, però val a dir que comptem amb uns dels laboratoris punters a Europa en desenvolupament d'aliments intel·ligents (http://www.morellanuts.com/) .© Castellvell del Camp, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Camp. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo